Növekedési korlátok leküzdése

Idővel még a legsikeresebb cégek bővülése is megreked. Kellő tulajdonosi elkötelezettséggel és a megfelelő szakértő bevonásával azonban ezek az akadályok leküzdhetők.

Elakadt eddig prosperáló vállalkozása?
Semmi pánik, megoldjuk!

Minden sikeres vállalkozás előbb vagy utóbb növekedési korlátba ütközik.
Ezt – cégtulajdonosként – tudatosítania kell magában, és el is kell fogadnia. A jelenség ugyanis törvényszerű.

Ha nem így tesz, véget nem érőnek tűnő munkanapok várnak önre, miközben rengeteg energiát öl bele abba, hogy kisebb méretre berendezkedett vállalatából egy kicsivel többet kihozzon

Ennek azonban nem muszáj így lennie.

A profi vállalatépítők rendelkeznek azzal az eszköztárral, amellyel eredményesen veheti fel a harcot cége elakadásával szemben.

Mozgásba hozzuk cégét

A vállalatépítés során azonosítjuk a cége növekedését gátló valódi okokat, és felszámoljuk ezeket a káros mechanizmusokat. Helyettük új szervezeti és működési modellt hozunk létre, alkalmassá téve vállalkozását az előállt növekedési korlátok átugrására, meghaladására. Üzlete feladatunk végeztével ismét haladhat tovább korábbi pályáján, és kezdhet sikertörténete újabb fejezetébe.

Mi a folyamata?

Rendszerszinten fejlesztünk

Meglepően gyakori jelenség még azon gazdasági társaságoknál is, amelyeknél megvannak az egyes területeknek a kinevezett és hozzáértő irányítói, hogy feladataikat – helyettük! – a cégvezető tulajdonos végzi el.

Ha ismerős önnek ez a helyzet, azt is jól tudja: ilyenkor a növekedés felső határát az ön teherbírása határozza meg. Márpedig napi tizenkét-tizenhat óránál többet hatékonyan dolgozni már középtávon is képtelenség. Arról nem szólva, hogy ésszerűtlen is.

És ez az a pont, ahol a bölcs tulajdonos külsős szakértő segítségét veszi igénybe. Ne olyan problémamegoldó embert képzeljen el, mint Harvey Keitel a Ponyvaregényben – ő volt az a fickó, aki a hullák eltakarítását vezényelte le, akár egy karmester – hanem egy olyan tanácsadót, aki tudja, hogyan kell megfelelően és esetre szabottan megtervezni és végrehajtani növekedésében megrekedt vagy stagnáló cége rendszerszintű fejlesztését.

Milyen eredményre számíthat?

Korábban virágzó, ám a fejlődés folytatására egyszerre alkalmatlanná lett vállalkozásából is képesek vagyunk vállalatot építeni.

Hozzáértő vezetői csapattal, akiket ön irányít, és önnek felelősek. Olyan vállalatot, amelyik tudatos stratégiával rendelkezik, működése és eredményessége kiszámítható, jól követhető és előre jelezhető.

A támogatásunkkal létrejött szervezet tulajaként pedig ön dönti el – igen, kizárólag önön múlik – részese marad-e a napi, operatív ügyeknek, vagy inkább a stratégiai és üzletfejlesztési feladatokra vagy a családjára fókuszál – esetleg új céget alapít.

Esettanulmány

Minden cégtulajdonos más okból épít cégstruktúrát.
Van, aki tovább növekedne, de felismeri korlátait…

NÖVEKEDÉSI SZINTUGRÁS

A cég

0,5 mrd Ft árbevételű cég, 100%-ban a 45 éves ügyvezető tulajdonában

Jelentős gyártókapacitást tudna még eladni, de már így is napi 16 órát dolgozik

Profi menedzsmentet (üzemvezetés, ügyfélszolgálat, stb.) és szervezetet építünk, hogy az operatív irányítás helyett a tulajdonos a növekedési feladatokra koncentrálhasson

A probléma

Több van a cégben, de évek óta nem tudja meghaladni az elért szintet (új üzletág országos kiterjesztése)

Többet vár el a befektetett időért cserébe

A megoldás

Operatív menedzsment kialakítása, hogy a növekedésre fókuszálhasson

Letisztult stratégia, átlátható struktúra és pénzügyek

KRAUSZ ZOLTÁN – WWW.VALLALATEPITES.HU

Hogyan profitál a növekedés-támogatással

Ismeretlen úton mindenkinek szüksége van professzionális kísérőre

Tudjuk milyen érzés egy ilyen nagy döntés előtt állni, mert:​

Hogyan kezdjen bele?

15 perces telefonbeszélgetés

75 perces (ingyenes) konzultáció

Vállalatépítés „alapozás”

Cikkek a témában

menedzsment deficit

Menedzsment deficit NÖVEKEDÉSI ÉS CÉGÖRÖKLÉSI HELYZETBEN EGYARÁNT GONDOSKODJON RÓLA! Miért korlátozza a menedzsment kompetencia hiánya a növekedést? Hogyan hátráltatja ugyanez a jelenség a cégöröklési folyamatot?

... Tovább olvasok

Kockazatturo_vallalati_modell

Kockázattűrő vállalati modell Cégtulajdonosként nem teheti meg, hogy nem építi be tudatosan vállalata működésébe a kockázatok professzionális kezelését és teszi kockázattűrővé vállalatát. Megmutatjuk, hogyan! Tekintse

... Tovább olvasok

cegcsoport_kialakitas_cegoroklesi_cellal

Cégcsoport kialakítás cégöröklési céllal Jogi megoldások cégöröklési élethelyzetben dr. Csővári István mutatja be, hogy egy cégöröklési helyzetben milyen cégcsoport strukturálási megoldások válhatnak hasznára Cégcsoport kialakítás

... Tovább olvasok

Vállalkozásbő_vállalatot_kontroll

Vállalati kontroll nélkül nem megy Felelősségvállalás, kontroll, elszámoltathatóság. Egy olyan cég működési jellemzői, amely tulajdonosa eldöntötte, hogy egy kontrollrendszer és mutatók kialakításával javítja vállalattá fejlődött

... Tovább olvasok

Válságkezelés a gyakorlatban

Válságkezelés a gyakorlatban Mit tehet, ha vállalkozása bajba került? 8 hazai középvállalati tulajdonostól kérdeztük meg, hogyan reagáltak cégük életében felmerült veszélyhelyzetre. Itt ismerheti meg a

... Tovább olvasok