fbpx

Növekedési korlátok leküzdése

Idővel a legsikeresebb cégek fejlődése is megrekedhet. Kellő tulajdonosi elkötelezettséggel és a megfelelő vállalatépítési szakértő bevonásával azonban ezek az akadályok leküzdhetők.

Elakadt eddig prosperáló vállalkozása?
Átlendítjük az akadályokon!

Minden sikeres vállalkozás előbb vagy utóbb növekedési korlátba ütközik. Ez egy törvényszerű jelenség, amit fontos tudatosítania magában.

Ha nem így tesz, véget nem érőnek tűnő munkanapok várnak önre, miközben azon dolgozik, hogy vállalatának profitját többszörösére növelje.

Ennek azonban nem kell így lennie.

Új lendületet adunk cégének.

A vállalatépítés során azonosítjuk a cége növekedését akadályozó tényezőket, és felszámoljuk a káros mechanizmusokat. Új szervezeti és működési modellt hozunk létre, alkalmassá téve vállalkozását az előállt növekedési korlátok átugrására, és az újonnan kitűzött célok elérésére. Feladatunk végeztével üzlete ismét növekedési pályára állhat, és belekezdhet sikertörténete újabb fejezetébe.

A növekedést számokban is mérhetővé tesszük. A közös munka eredményeként az árbevétel, a nyereségesség, és ezáltal a cégérték is többszörösére nőhet.

Mi a folyamata?

Rendszerszinten fejlesztünk

Meglepően gyakori jelenség még azon gazdasági társaságoknál is, amelyeknél megvannak az egyes területeknek a kinevezett és hozzáértő irányítói, hogy feladataikat – helyettük! – a cégvezető tulajdonos végzi el.

Ha ismerős önnek ez a helyzet, azt is jól tudja: ilyenkor a növekedés felső határát az ön teherbírása határozza meg. Márpedig napi tizenkét-tizenhat óránál többet hatékonyan dolgozni már középtávon is képtelenség. Arról nem szólva, hogy ésszerűtlen is.

És ez az a pont, ahol a bölcs tulajdonos külsős szakértő segítségét veszi igénybe. Ne olyan problémamegoldó embert képzeljen el, mint Harvey Keitel a Ponyvaregényben – ő volt az a fickó, aki a hullák eltakarítását vezényelte le, akár egy karmester – hanem egy olyan tanácsadót, aki tudja, hogyan kell megfelelően és esetre szabottan megtervezni és végrehajtani növekedésében megrekedt vagy stagnáló cége rendszerszintű fejlesztését.

Milyen eredményre számíthat?

A korábban folyamatosan fejlődő, mára viszont az egykori növekedési potenciáltól elmaradó vállalkozásából is képesek vagyunk a bevételeit akár sokszorosan meghaladó, virágzó vállalatot építeni.

Olyan vállalatot, amelyik tudatos stratégiával és vezetői kultúrával rendelkezik, működése és eredményessége kiszámítható, jól követhető és előre jelezhető.

A támogatásunkkal létrejött szervezet tulajdonosaként pedig Ön dönti el, hogy részese marad-e a napi, operatív ügyeknek, vagy helyette inkább a stratégiai és üzletfejlesztési feladatokra, új cég alapítására, vagy a családjára fókuszál.

Esettanulmány

NÖVEKEDÉSI SZINTUGRÁS

NÖVEKEDÉSI SZINTUGRÁS

A cég

1 Mrd Ft árbevételű cég, 100 %-ban a 45 éves ügyvezető tulajdonában.

Jelentős gyártókapacitást tudna még eladni, de már így is napi 16 órát dolgozik.

Profi menedzsmentet és szervezetet építünk, hogy az operatív irányítás helyett a növekedési feladatokra koncentrálhasson a tulajdonos.

A probléma

Több van a cégben, de évek óta képtelen szintet lépni, és elérni az új üzletág országos kiterjesztését.

Többet vár el a befektetett időért cserébe.

A megoldás

Operatív menedzsment kialakítása, hogy a növekedésre fókuszálhasson

Letisztult stratégia, átlátható struktúra és pénzügyek

KRAUSZ ZOLTÁN – WWW.VALLALATEPITES.HU

Hogyan profitál a növekedés-támogatással

Ismeretlen úton mindenkinek szüksége van professzionális kísérőre

Tudjuk, milyen érzés ekkora döntés előtt állni:​

A vállalatépítés első lépései

15 perces telefonbeszélgetés

75 perces díjmentes konzultáció

Az alapok lefektetése

Cikkek a témában

VIP_Videotar_menedzsment deficit

Menedzsment deficit NÖVEKEDÉSI ÉS CÉGÖRÖKLÉSI HELYZETBEN EGYARÁNT GONDOSKODJON RÓLA! Miért korlátozza a menedzsment kompetencia hiánya a növekedést? Hogyan hátráltatja ugyanez a jelenség a cégöröklési folyamatot?

... Tovább olvasok

cegcsoport_kialakitas_cegoroklesi_cellal

Cégcsoport kialakítás cégöröklési céllal Jogi megoldások cégöröklési élethelyzetben dr. Csővári István mutatja be, hogy egy cégöröklési helyzetben milyen cégcsoport strukturálási megoldások válhatnak hasznára Cégcsoport kialakítás

... Tovább olvasok

Vállalkozásbő_vállalatot_kontroll

Vállalati kontroll nélkül nem megy Felelősségvállalás, kontroll, elszámoltathatóság. Egy olyan cég működési jellemzői, amely tulajdonosa eldöntötte, hogy egy kontrollrendszer és mutatók kialakításával javítja vállalattá fejlődött

... Tovább olvasok

Ugorjon vállalatával a következő szintre!

Tegye rendbe velünk vállalkozása szervezeti struktúráját!

Együtt kidolgozzuk cége következő generációs, átlátható szervezeti struktúráját, meghatározzuk a vezetői pozíciókat és egyértelmű felelősségi köröket dolgozunk ki, melyek a vezetők és kollégák felelősségei az egyes pozíciókban.

Tegye meg az első alapozó lépést az önjáró cég irányába!