Hadd mutatkozzam be:
Krausz Zoltán vagyok.

A mottóm, hogy mindig arra kell menni, amerre a félelem van. Húsz éve veszek részt hazai és nemzetközi cégek fejlesztési projektjeiben, ebből tíz éve kizárólag középvállalati cégtulajdonosokat támogatok az ön- és cégmegvalósítás útján. Eddig több mint százan értek már sikeresen célba ezen az úton.

Miért pont vállalatépítés?

Az a célom, hogy ambiciózus embereket támogassak olyan célkitűzések elérésében, amiket korábban lehetetlennek hittek. Ebben két személyes indíttatás vezérel: az egyik, hogy minél kevesebb tehetség kallódjon el a világban, a másik pedig, hogy a vállalatépítés terén szerzett közel 45 ezer órányi tapasztalatomat felhasználjam a saját miértem megéléséhez, és megosszam azokat a cégtulajdonosokkal, akik hasonló célokat tűztek ki maguk elé. 

Az út, ami a vállalatépítésig vezetett

2020– Vállalatépítési szakértő

Vállalatépítési szakértőként kis- és középvállalati cégtulajdonosokat támogatok a személyükre szabott önjáró vállalati rendszer kiépítésében.

2015–2019 – Befektetési igazgató, igazgatósági tag – Central Investment Group

A portfólióba tartozó cégek növekedési és szervezeti átalakítási stratégiájának kidolgozásáért feleltem, beleértve az IT-, a pénzügyi és a HR-folyamatokat.

2011–2014 – Befektetési és programmenedzsment osztályvezető – MVM

Az MVM program- és portfoliómenedzsment osztályának létrehozásán, illetve csoportszintű transzformációs projekteken dolgoztam.

2007–2011 – Üzleti tanácsadó – Magyar Telekom

Az üzleti tanácsadási üzletág felállítása és működtetése volt a fő feladatom, beleértve új kompetenciák és szervezeti kultúra kiépítését.

2003–2007 – Stratégiai tanácsadó, Accenture

Üzlet- és szervezetfejlesztési projekteken dolgoztam az energia-, elsősorban a közüzemi, az FMCG- és a vegyipari szektorban.

Mit jelent az önjáróság képessége?

Képzeld el, ahogy tulajdonosként egy világos stratégiával rendelkező vállalat élén – vagy mögött – élvezheted a stabil működést, egy megbízható csapat támogatását és azt, hogy a napjaidat a tűzoltás helyett stratégiai döntések töltik ki. Ez az, amit önjáró vállalatnak hívok. A hat pillérből álló vállalatépítési programot olyan cégtulajdonosoknak fejlesztettem ki, akik nyitottak arra, hogy közös munkával felépítsék a vállalkozásuk – és önmaguk – legjobb verzióját.

Az önjáró vállalati működés 6 pillére

Akkor beszélhetünk önjáró vállalatról, ha egy cég a lenti hat dimenzió mindegyikében – a világos tulajdonosi víziótól a megbízható teljesítménymérésig – konzisztens teljesítményt képes nyújtani. Még ha ez nem is 100 százalékos. 

Tulajdonosi jövőkép

A személyes ambícióid és értékrended mentén kidolgozzuk azt az átfogó keretet, amelyben meghatározzuk a cégszintű fejlődési célkitűzéseket.

Céges vízió és stratégia

Pontos képet alkotunk a vezetőség által kijelölt célokról, ezen belül arról, hova és hogyan érdemes a céget eljuttatni rövid, közép- és hosszú távon. 

Szervezeti és emberi tényezők

Gondoskodunk arról, hogy a szervezet hatékony struktúrában és a megfelelő emberek közös munkája révén haladjon a céljai felé, valamint a fenntartható növekedés felé. 

Vezetői kultúra és információáramlás

Érett vezetői csapatot állítunk össze, akik egyszerre képesek a kollégák fejlesztésére, a saját területük önálló irányítására és a cég egységes ritmusban történő vezetésére is. 

Rendszerek és folyamatok

Olyan teherhordó struktúrát alakítunk ki a vállalat számára, amely akkor is keretek között tartja a cég működését, ha nem veszel részt minden munkafolyamatban.

Teljesítménymérés- és menedzsment

Az önjáró vállalati működés kulcseleme a kiszámíthatóság, amit hiteles adatokon alapuló mutatószámokkal és tervezhető, formalizált kontrollokkal biztosítunk.

Készen állsz, hogy szintet lépj a vállalkozásoddal? 

Foglalj időpontot egy tizenöt perces beszélgetésre, hogy körbejárjuk, hova szeretnél eljutni a vállalkozásoddal tulajdonosként és magánemberként – és hogyan tudlak támogatni ebben!