fbpx

Tulajdonosi jövőkép,

mint a vállalat sikerének záloga

„Annak a hajóskapitánynak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart, egyik szél sem barátja.”

Két történet

Az egyszemélyestől a Zrt.-ig

Péter története 2009-ig nyúlik vissza, amikor meglapította cégét azzal a határozott vízióval, hogy egyszer a Kft.-ből részvénytársaság lesz, aminek ő lesz a vezérigazgatója.

A cég ipari létesítmények kialakítására és üzemeltetésére szakosodott, ugyanakkor idővel 3-4 másik üzletág is elindult a vállalkozásban a több lábon állás jegyében.

Amikor találkoztunk, már évek óta a cég 1 mrd forintos árbevétel körül teljesített, egyelőre Kft.-ként. Nem mintha nem tehette volna meg Péter, hogy létrehoz egy Zrt.-t, de valahogy nem érezte, hogy a cég már azon a szinten volna, ahol a vágyai nem csak „papíron” teljesülnek.

Már az első találkozásunkkor kétségtelen volt, hogy tulajdonosként haladni akar, tovább építkezni, létrehozni azt a céget, amire mindig is vágyott. És persze beleülni a vezérigazgatói székbe, még ha ennek csupán szimbolikus is volt a jelentősége.

Ami Péternek hiányzott, az egy olyan személyes jövőkép volt, amiben megtalálta a helyét egy sokkal nagyobb cégben anélkül, hogy a szokásos 10-12 óra helyett 14-16 órát kellett volna dolgoznia.

Valójában az volt az egyik fő korlát, ami visszatartotta az előrelépéstől, hogy nem tudta egyszerűen elképzelni, miként működhetne a jelenleginél akár 3-5x nagyobb cég anélkül, hogy az élete rámenne. Mi csak segítettünk körvonalazni ezt az elképzelést és lefordítottuk egy céges vízióra is. És itt volt egy átkattanás.

Ezt követően minden cégépítési kezdeményezés azt a célt szolgálta, ami Péter személyes víziójából származott.

Leépültek a kevésbé jelentős üzletágak, új vezetők jöttek a cégbe és a növekedés is új lendületet kapott.

Péter ma egy 5 mrd forint feletti árbevételű céget vezet vezérigazgatóként és egy menedzsment csapat támogatja. Éppen a tőzsdei bevezetésen dolgoznak.

Az elszalasztott lehetőség

Árpád történetét mintegy 10 éve követjük. Akkor indította elektronikai gyártó vállalkozását és elég gyorsan elért a néhány százmillió forintos árbevételt.

A cég gyorsan felnőtt 25-30 főre, amit az árbevétel további növekedése kísért.

Árpád egy elképzelésekkel teli tulajdonos, akinek már a reggeli előtt 20 termékötlete van, amit érdemes volna bevezetni a piacon. A cég ennek megfelelően az évek során a már sikeres gyártósorai mellett újabb és újabb területekre lépett be. Az árbevétel némiképp növekedett, de inkább az volt a jellemző, hogy a 3-4 legnagyobb termék közül egyik sem volt képes az áttörő növekedésre.

Árpád szerint a több lábon állás miatt nélkülözhetetlen volt, hogy ennyi termékkel jelen legyenek a piacon.

A tulajdonos ma 53 éves, nemrég osztotta meg velünk, hogy elfáradt a napi küzdelmekben, abban, hogy hiába van értékesítési vezetője, újra és újra neki kell új vevőket felkutatnia és sokszor a gyártási minőség fenntartása is csak az ő közvetlen részvételével lehetséges.

Elmondta, hogy ebben a korban már nem akart ennyit dolgozni. Mindig tett ezért egy apró lépést, de sosem rakta össze a teljes képet, amiben ő már csak tulajdonos és legfeljebb a termékfejlesztési folyamatban vesz részt, amit szeret és a mai napig látja benne hozzáadott értékét. Sosem állt meg, hogy meghatározzon egy egyértelmű irányt, pontosítsa, hogy ő mit vár el az élettől és lépéseket tegyen, hogy a céget ennek megfelelően fejlessze.

Árpádnak már nincsenek illúziói. Tudja, hogy egy cég önjáróvá tétele 1-2 évet is igénybe vehet. Tudja, hogy ez a 40-es éveiben sokkal könnyebben ment volna, de az a hajó már elment.

Érzi, hogy még benne van egy nagy dobás, hogy ezt meglépje. Amikor legutóbb találkoztunk azt mondta, most nem időszerű… Ezt pedig már hallottuk tőle korábban is…

Töltse le a Tulajdonosi jövőkép Ebookot!

Jövőkép form

Ugorjon vállalatával a következő szintre!

Tegye rendbe velünk vállalkozása szervezeti struktúráját!

Együtt kidolgozzuk cége következő generációs, átlátható szervezeti struktúráját, meghatározzuk a vezetői pozíciókat és egyértelmű felelősségi köröket dolgozunk ki, melyek a vezetők és kollégák felelősségei az egyes pozíciókban.

Tegye meg az első alapozó lépést az önjáró cég irányába!