fbpx

Cégöröklésre felkészítés

Egy cég akkor élhet tovább és maradhat a családi vagyon ékköve, ha megvalósul a cég irányításának átadása. Célunk, hogy vállalkozása önjáró módon fejlődhessen tovább akkor is, ha gyermekei nem kívánnak részt venni a napi vezetői feladatokban.

Az átadás-átvétel nem mindig egyszerű.

Az alapító-tulajdonosok visszavonulását hosszú távon a vállalkozások közel hetven százaléka nem éli túl. Pedig kellő szakértelemmel a legrosszabb elkerülhető, hiszen a sikeres cégöröklésre minden gazdasági társaságot fel lehet készíteni.

Mire vágynak az örökösök?

A tapasztalatok szerint a nyugdíjba vonuló tulajdonosok általában mindent megtesznek azért, hogy leköszönésüket követően gyermekeik is cégvezetőként irányíthassák az örökölt vállalatot. Ugyanakkor a legújabb kutatásokból kiderül, hogy bár az örökösök általában ragaszkodnak a tulajdonukhoz, a szüleik által felépített vállalat vezetésében mégis mindössze 5-20 %-uk kíván aktívan résztvenni. Természetesen erre is létezik áthidaló megoldás.

Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban már széles körben elfogadott gyakorlat, amikor az örökösök kizárólag tulajdonosként jelennek meg a cég élén. A modern és előremutató vezetői kultúra feltétele a működés optimalizálása, hozzáértő menedzsment csapat kialakítása és hatékony vállalati struktúra felépítése.

Az Ön cége felkészült az átadásra? Derítse ki mihamarabb, foglaljon időpontot konzultációra még ma!

Hogyan segítjük a cégöröklést?

Önjáró vállalatot hozunk létre, amely az Ön iránymutatása alapján képes kiszámítható, kontrollált, fenntartható működési és növekedési pályát befutni. Ezzel egyidejűleg utódait felkészítjük, hogy profi tulajdonosokká váljanak.

Noha rendkívül fontos volna, Magyarországon egyelőre csak szűk körben érhető el az a szakértelem és tapasztalat, amellyel a vezetésből aktívan részt nem vállaló hazai magántulajdonosok is sikeresen irányíthatnak egy vállalkozást. Kiemelt feladatunk tehát, hogy leszármazottait és cége részlegvezetőit egyidejűleg trenírozzuk az újfajta együttműködésre.

Emellett az átadás-átvétel folyamatában való részvételünkkel minimalizáljuk a cégöröklésben lévő kockázatokat. Így biztos lehet benne, hogy amit évek, évtizedek vagy egy élet munkájával felépített, sikeresen működik tovább azt követően is, hogy Ön kiköltözött irodájából és átadta az irányítást.

Mit csinálunk pontosan?

Dinasztiaépítés

Igény szerint az új tulajdonos napi jelenlétét nem igénylő, de a pozíciójából jól kontrollálható céget hozunk létre, generációkon átívelő családi vagyonelemet teremtve ez által.

Az új működési protokoll alapján néhány éves átmenetet követően utódai rendszeres – havi vagy negyedéves – igazgatósági üléseken tájékozódnak majd a cég teljesítményéről. Meghallgatják a menedzsment beszámolóit, kijelölik az esetleges korrekciós irányokat, illetve tájékoztatják munkatársaikat az egyéb aktuális döntésekről.

A cég napi vezetésétől való teljes elhatárolódás– természetesen nem jellemző minden utódra.

Vannak olyan örökösök is, akik szívesen vennék át a teendőit, hogy szívvel-lélekkel irányítsák az Ön által felépített céget.

Amennyiben gyermekei rendelkeznek ilyen ambíciókkal, de nincs kellő tapasztalatuk a vállalatvezetéshez, érdemes lehet vállalatépítő szakértő segítségét kérni. A legtöbben ugyanis megfelelő felkészítéssel alkalmassá tehetők arra, hogy napi szinten részt vegyenek az üzletmenetben és sikeresen irányítsanak egy vállalatot.

Segítünk tisztán látni.

Fontos, hogy aki átveszi Öntől az irányítást, az tiszta szívből, saját meggyőződése alapján akarja a vezetői posztot. Az átadás-átvétel csak akkor lesz sikeres, a vállalat pedig hosszú távon is eredményes, ha az új cégvezető indíttatása belülről fakad.

Előfordulhat azonban, hogy bizonytalan gyermekei ambícióit illetően, vagy esetleg nem tudja egy kívülálló szemével megítélni az alkalmasságukat. Segítségünkkel ugyanakkor pontosan felmérheti, hogy a cég átvételére esélyes családtagok valóban alkalmasak-e a vezetésre, azaz arra, hogy a cégvezetésben is utódai legyenek.

Esettanulmány

GENERÁCIÓVÁLTÁS, CÉGÖRÖKLÉS, VAGYONTERVEZÉS

GENERÁCIÓVÁLTÁS, CÉGÖRÖKLÉS, VAGYONTERVEZÉS

A cég

3 mrd Ft árbevételű kereskedő és szervíz cég, egy 65 éves tulajdonos

Utódok nem szeretnék átvenni a vállalatvezetést, a tulajdonos eladással próbálkozott, de nem sikerült értékesíteni a céget.

Profi menedzsmentet és kontrollrendszert építünk, lebonyolítjuk a kultúraváltást és előkészítjük a cégvezető visszavonulását.

A probléma

A tulajdonos jól szeretne „kiszállni”, hiszen egy élet munkája fekszik a cégben.

Megpróbálta eladni, de csalódott az ajánlatokban.

A megoldás

Első lépésben második vonalas vezetés kialakítása, majd önálló ügyvezető szerződtetése.

Átlátható pénzügyek, kiszámítható árbevétel és eredmény.

Vagyonöröklésre alkalmas cégstruktúra kialakítása.

KRAUSZ ZOLTÁN – WWW.VALLALATEPITES.HU

További kérdése van a cégöröklésről?

Ismeretlen úton mindenkinek szüksége van professzionális kísérőre

Tudjuk, milyen érzés ekkora döntés előtt állni:​

A vállalatépítés első lépései

15 perces telefonbeszélgetés

75 perces díjmentes konzultáció

Az alapok lefektetése

Cikkek a témában

Ugorjon vállalatával a következő szintre!

Tegye rendbe velünk vállalkozása szervezeti struktúráját!

Együtt kidolgozzuk cége következő generációs, átlátható szervezeti struktúráját, meghatározzuk a vezetői pozíciókat és egyértelmű felelősségi köröket dolgozunk ki, melyek a vezetők és kollégák felelősségei az egyes pozíciókban.

Tegye meg az első alapozó lépést az önjáró cég irányába!